Wyspa Młyńska
Przez wielu uznawana za najpiękniejsze miejsce w Bydgoszczy, swoim klimatem przyciąga mieszkańców i przyjezdnych.
Zadzwoń do nas
Najpiękniejszą kamienicą na Wełnianym Rynku to ta z numerem 7. Jej budowa zakończyła się w 1898 r. Pięknie odrestaurowana przez obecnego właściciela według projektu znanego bydgoskiego projektanta Pana Józefa Święcickiego, przyciąga uwagę każdego przechodnia. W suterenie tego właśnie budynku znajduje się Herbaciarnia Kawiarnia „Asia”.
Czytaj…Przez wielu uznawana za najpiękniejsze miejsce w Bydgoszczy, swoim klimatem przyciąga mieszkańców i przyjezdnych.
Miła i sympatyczna obsługa sprawi, że czas spędzony u nas na pewno nie będzie stracony i chętnie do nas wrócicie.
Nasze menu w całości stworzone jest na bazie najlepszych składników sprowadzanych indywidualnie od sprawdzonych dostawców.
Aromatyczna biała herbata w skład której wchodzą soczyste cząstki jabłka, pomarańczy i limonki z dodatkiem kokosa i złotych gwiazdek. Całość dopełniają kandyzowane kawałki ananasa, mango i papai.
Mieszanka dwóch białych herbat: China White Tea oraz Fujian White, z dodatkiem płatków bławatka. Niezwykły, niebieski kolor herbata uzyskuje dzięki dodatkowi kwiatów Klitorii.
Herbata Fujian White, składająca się z długich i skręconych najmłodszych listków herbacianych z dodatkiem mango, cytryny kandyzowanej, pomarańczy, kwiatu opuncji, maliny liofilizowanej, ananasa i papai.
Ręcznie zwijane na kształt truskawki liście herbaty z dużą ilością białych tipsów, które oplatają ukryty w środku kwiat lichee z delikatnym truskawkowym aromacie.
Ręcznie zwijane na kształt truskawki liście herbaty z duża ilością białych tipsów, które oplatają ukryty w środku kwiat lichee z delikatną nutą jaśminu.
Ręcznie zwijana biała herbata na kształt kulki o delikatnym miodowym smaku i rumowym aromacie.
Chińska herbata o ciemno turkusowym kolorze, z dzikim szafranem i dodatkiem kwiatu Klitorii.
Chińska herbata z cynamonem, imbirem, kardamonem, goździkiem i pieprzem czerwonym o wyjątkowym orientalnym aromacie.
Wyjątkowe połączenie herbaty oolong ze skórką pomarańczy, lawendą oraz płatkami krokosza. Całość dopełnia olejek pomarańczowy.
Czerwona chińska herbata typu Pu-Erh z owocami żurawiny oraz skórką pomarańczy.
Aromatyczna herbata Pu-Erh z dodatkiem owoców mango i papai oraz płatków ostu.
Herbata Pu-Erh pochodząca z chińskiej prowincji Yunnan z domieszką trawy cytrynowej, jabłka, dzikiej róży oraz jagody schizandry.
Zielona klasyczna chińska herbata z wczesnego zbioru o seledynowo-żółtej barwie i delikatnym smaku z nutą goryczki.
Herbata uprawiana metodą ekologiczną w Nepalu. Liście zrywane są wyłącznie zgodnie z zasadą jakości "jeden liść i pączek". Po zbiorach świeże liście przez krótki czas ostrożnie i delikatnie więdną a następnie są delikatnie ręcznie zwijane.
Herbata zielona uważana za najzdrowszą, najbardziej aromatyczną i najlepszą pod względem jakości japońską herbatę, o niezrównanym smaku i kolorze.
Zielona herbata o egzotycznym aromacie brzoskwini i cytryny. Kompozycja wzbogacona kawałkami kandyzowanej papai, kwiatu pomarańczy oraz kocanki.
Kompozycja zielonej herbaty z dodatkiem płatków róży, bławatka oraz kwiatów lilii. Owocowej nuty dodają liofilizowane kawałki rabarbaru.
Kompozycja zielonej chińskiej herbaty z dodatkiem wiśni, skórki pomarańczy i kandyzowanego ananasa. Wzbogacenie herbaty pączkami róży i hibiskusem nadaje ciekawego, kwiatowego posmaku. Subtelny akcent słodkiego marcepana podkreśla smak tej mieszanki.
Mieszanka herbaty zielonej i białej z trawą cytrynową, plasterkami pomarańczy, kiwi, imbiru, różowego pieprzu, pędami bambusa i płatkami róży.
Wyśmienite połączenie zielonej herbaty z korzeniem kurkumy, cząstkami kandyzowanego ananasa, kawałkami mango oraz fig. Całość uzupełnionego ananasa, kawałkami mango oraz fig. Całość uzupełniona płatkami róży.
Herbata zielona z kwiatem kaktusa i soczystej gruszki oraz pączków róży.
Herbata zielona z dodatkiem trawy cytrynowej, marchewki, czarnej i czerwonej porzeczki oraz owocu granatu. Dodatkowo wzbogacona kwiatem granatu i bławatka.
Wyjątkowa herbata pochodząca z regionu Dimbula. Po zaparzeniu otrzymujemy miedziano - bordowy napar o wyrazistym smaku z wyczuwalną winną nutą.
Chińska czarna herbata z prowincji Yunnan. Ciemne listki ze złotymi tipsami dają ciemnobordowy napar o wyrazistej mocy i dymnym posmaku.
Herbata czarna z prowincji Yunnan o łagodnym, aksamitnym smaku z delikatną nutą słodyczy.
Czarna cejlońska herbata z dodatkiem truskawek i żurawiny na syropie klonowym. Podawana z kruchymi ciasteczkami.
Czarna cejlońska herbata z dodatkiem słodkich truskawek i malin. Podawana z sokiem malinowym.
Listki czarnej cejlońskiej herbaty wzbogacone kawałkami czekolady, łupkami kakao oraz cząstkami karmelu. Wyjątkowo aromatyczna propozycja o deserowym klimacie.
Czarna herbata Darjeeling z dodatkiem skórki pomarańczy, goździków, cząstek malin i żurawiny wzbogacona cynamonem i kardamonem.
Rozgrzewająca mieszanka czarnej herbaty o słodkim miodowo pomarańczowym smaku z takimi przyprawami korzennymi jak: kardamon, różowy pieprz, cynamon, goździk i chilli.
Tradycyjna czarna herbata wzbogacona owocami: mango, papai, pomarańczy, truskawki oraz malin. Całość została urozmaicona trawą cytrynową, kwiatem słonecznika i pomarańczy.
Czarna herbata Ceylon z dodatkiem jabłka, papai kandyzowanej, czerwonej porzeczki, nagietka, marchewki oraz pomarańczy. Wyrazistego charakteru dodaje imbir.
Wyśmienite połączenie herbat czarnej i zielonej okraszone płatkami malwy i jaśminu, zwieńczone aromatem z bergamoty.
Czarna herbata wzbogacona orzeźwiającą skórką pomarańczową i trawą cytrynową, ale i rozgrzewającymi kawałkami imbiru oraz kardamonu. Całości dopełniają owocowe nuty czerwonej porzeczki i egzotycznego mango.
Czarna herbata o owocowym smaku z dodatkiem kandyzowanej pomarańczy, liofilizowanych owoców granatu oraz maliny.
Mieszanka składająca się z kandyzowanych owoców ananasa, papai oraz cytryny. Całość uzupełnia liofilizowane truskawki oraz płatki bławatka.
Wyjątkowo esencjonalna egzotyczna kompozycja zawierająca owoce żurawiny, malin i hibiskusa. Dodatek kandyzowanych owoców cytryny, ananasa oraz mango i papai uzupełniają tą mieszankę.
Napar owocowy na bazie hibiskusa z suszonych malin, rodzynek i ananasa. Charakteryzuje się intensywnym malinowym smakiem.
Znakomite połączenie niezwykłego smaku truskawek z delikatnością śmietanki. Kompozycja uzupełniona hibiskusem, cząstkami jabłka, czarnym bzem i kandyzowanym ananasem.
Kompozycja suszonych owoców żurawiny, skórki pomarańczy, truskawki liofilizowanej, goździków i hibiskusa.
Wyjątkowa mieszanka hibiskusa, skórki pomarańczy, porzeczki, jabłka oraz dzikiej róży z dodatkiem cynamonu, migdałów i goździków.
Napar owocowy na bazie hibiskusa, dzikiej róży, jabłek, ananasa, kokosa z dodatkiem migdałów i bławatka.
Połączenie czerwonokrzewu z winnymi owocami żurawiny i płatkami aromatycznej róży.
Herbata Rooibos z delikatną nutą owoców tropikalnych z dodatkiem zielonej cytryny, papai, banana, szafranu, bławatka, słonecznika oraz płatków róży.
Ciekawe połączenie czerwonokrzewu z aromatyczną mandarynką i rozgrzewającym imbirem. Złocisty napar z orzeźwiającą nutą owoców pomarańczy i papai wyśmienicie koi nerwy oraz przynosi odprężenie.
Wyśmienite połączenie listków mate z kawałkami słodkiej papai oraz imbiru.
Wyśmienite połączenie listków mate ze skórką pomarańczy i cząstkami żurawiny.
Mate Green to brazylijska, nieprzetworzona yerba mate o łagodnym smaku.
Kompozycja mięty pieprzowej, rumianku, listków jeżyn, lawendy, trawy cytrynowej oraz kwiatów pomarańczy, róży i wrzosu. Całość wzbogacona cytrynowym aromatem.
Bogata mieszanka, w skład której wchodzą: cząstki jabłek, cząstki marchwi, liście eukaliptusa i jeżyny, cząstki buraka, kwiaty hibiskusa, trawa cytrynowa, liofilizowane cząstki mandarynki, suszone cząstki pomarańczy.
Świeżo mielona kawa, parzona w tygielku z ziarnami kardamonu.
Kawa latte z syropem cynamonowym i bitą śmietaną.
Kawa z ekspresu z advocaatem i bitą śmietaną.
Kawa z ekspresu z likierem whysky i bitą śmietaną.
Kawa latte z syropem czekoladowym i bitą śmietaną.
Wino różowe półsłodkie intensywnie owocowe, obfitujące w nuty truskawek i malin.
Wino białe półsłodkie o pięknej jasnej barwie, bukiet pełen słodkich owocowych nut z akcentem jabłka i cytryny.
Wino czerwone półsłodkie o pięknej rubinowej barwie z wyczuwalnym słodkim akcentem jagody.
Wino czerwone gronowe z przyprawami korzennymi, podawane na gorąco z pomarańczą.
np. śmietankowe, czekoladowe, truskawkowe, malinowe, sorbet z kiwi, stracciatella, ciasteczkowe, zabajone, biała czekolada z pistacją, orzech laskowy i wiele innych
2 gałki lodów, bita śmietana, sos czekoladowy i toffi, ciasteczko bueno.
3 gałki lodów, owoce lasu na gorąco, bita śmietana, sos czekoladowy.
3 gałki lodów sorbetowych, miks owoców.
3 gałki lodów śmietankowych, gorące wiśnie, bita śmietana, wiórki czekoladowe.
2 gałki lodów, świeże owoce, bita śmietana, polewa toffee
2 gałki lodów czekoladowych, polewa czekoladowa gran stracciatella, bita śmietana, wiórki kokosowe
mango z owocami lasu
jabłko z miętą
truskawka z rabarbarem
truskawkowo-bananowe
granat z porzeczką
malinowa - owocowa herbata malinowa z cytryną i miętą.
wiśniowa - czarna herbat z syropem wiśniowym i pomarańczą
Kawa mrożona z syropem nugatowym i gałką lodów waniliowych.
Koktajl na bazie mleka, lodów śmietankowych i syropu rabarbarowego z bitą śmietaną.
Kawa zbożowa na zimno z mlekiem, syropem karmelowym i lodami śmietankowymi.
2 gałki lodów, bita śmietana, pianki marshmallow
2 gałki lodów, bita śmietana, lentilki